Kennismaken met kunst en kunstenaar: 2uur - Groep 7/8

Leerlingen leren dat inspiratie hard werken is, wat je nodig hebt voor het maken van kunst, speciaal gericht op textielkunst. Dan een hands-on experience met vilt maken.

Een sculptuur van vezelpapier: 90 min. - Groep 6

Maak met de groep (1-4) of alleen (5-8) een kunstwerk van een zelfgemaakt en gevormd vlies van vezels. Met natte lijm en losse vezels wordt een stevig, hard werk gemaakt. Hoe kan dat? Je leert het op deze workshop!

Vilt voor aan de muur, groepswerk: 2 uur - Groep 1-8

Met een groep maken we een kleed van vilt. Voor het vollen, het stevig maken van de wol, is echt teamwork nodig! Je maakt van losse vezels eerst heel voorzichtig een lap, die dan door de actie van de hele groep zo sterk wordt dat je ermee kan gooien zonder dat het kapot gaat!

Tekening van vilt: 2 uur - Groep 5-8

Een tekening maken kan iedereen wel. Maar een tekening die helemaal in een lap zit, dat is wat anders. Je maakt hier naar eigen ontwerp een vilten tekening.

Monstertje of lief diertje: 90 min. - Groep 5-6

Van wol maak je je eigen monstertje! Je hebt een steen nodig die je inpakt met wol. Die haal je er later uit en dan werk je het geheel af.Zelf en pop maken in een school workshop

Een eigen pop en poppenspel: 2 uur - Groep 1-8

Naar aanleiding van een stukje uit een poppenspel maak je je eigen stokpop (1-4) of handpop (5-8) We werken met een handschoen of schuimrubber. Als we klaar zijn met de poppen is er misschien wel tijd om met je pop een spelscène te maken!

Vliegbeesten: 90 min. - Groep 3-8

Hoe prachtig ziet de vleugel van een vlieg eruit! Wat een grappige gezichten hebben sommige insecten. met schuimrubber, takjes, linnen vezels en nog wat ander materiaal maken we mooie dieren.